Održana radionica „Zakonske obveze udruga“

Objavljeno:

U prostorijama Gradskog Društva Crvenog Križa Slatina dana 28.06.2016. održana je radionica pod nazivom ”Zakonske obveze udruga” organizirana u sklopu programa e-misija*, a koju je vodila djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Svrha i namjera radionice bila je upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva sa zakonskim obvezama i informacijama vezanim uz djelovanje i rad organizacija civilnog društva. Novim zakonskim odredbama novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija precizno su definirane obveze udruga, kao i posljedice nepridržavanja istih u pravnom i financijskom smislu. Tijekom radionice prolazilo se kroz odredbe Zakona kojih se udruge moraju pridržavati u svom radu, izvješća koja moraju sastavljati i propise koje moraju poštivati a koji su regulirani novim zakonskim odredbama.

Uputama i naputcima, predstavnicima organizacija civilnog društva predočeno je i kada to udruga postaje porezni obveznik, što se sve smatra gospodarskom djelatnosti udruge, koje su obveze udruga koje vode dvojno knjigovodstvo sukladno zakonu i pravilnicima, kako se popisuje imovina i mnoštvo korisnih informacija. Interaktivna radionica poslužila je svim sudionicima koji su nastojali saznati ili razjasniti nejasnoće vezane za pravilan rad udruge
*Program e-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. Virovitica u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni