U Domu kulture općine Zdenci povodom obilježavanja Dana općine, blagdana sv. Mihovila, u petak, 25. rujna, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Zdenci.

Prigodnim slovom prisutnima se obratio načelnik općine Tomislav Durmić osvrnuvši se pritom na provedene projekte, ali i planirane aktivnosti na području općine u narednom razdoblju.

Okupljene vijećnike i goste pozdravio je i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec te župan Tomislav Tolušić koji su pohvalili rad načelnika i Općinskog vijeća. Dan općine prisutnima je u prigodnom govoru čestitao i saborski zastupnik Josip Đakić.

Na svečanosti su dodijeljena i ovogodišnja javna priznanja Općine zaslužnim građanima. Srebrna plaketa pripala je zamjenici župana Sanji Bošnjak za iskazani doprinos razvoju općine Zdenci, dok su općinska Priznanja dobili Vesna Kunštek, Miroslav Zlosa, Stanislav Mađaš, Antun Vida te Općina Crnac za dugogodišnju suradnju.

Zamjenica župana Sanja Bošnjak prisutnima se obratila u ime svih nagrađenih čestitavši stanovnicima općine njihov Dan i zahvalivši Vijeću što je prepoznalo trud i rad nagrađenih, uz obećanje da će u tom smjeru nastaviti i u budućnosti.