spot_img

Održana vježba Hitne medicinske službe

Objavljeno:

Danas, 30. travnja, povodom Dana Hitne medicinske službe, djelatnici HMP iz Virovitice na čelu sa dr. Vesnom Savić, izveli su pokaznu vježbu, kako zbrinuti osobu kod zastoja rada srca ili oštećenja kralježnice.

IMG_9414

Hitna medicinska služba, zbrinjava stanja koja neposredno ugrožavaju ljudski život i teško narušavaju zdravlje ljudi, međutim često kod unesrećenih osoba, prvi na mjestu događaja su obični ljudi, koji nisu djelatnici zdravstvenih ustanova, pa je stoga ova vježba bila namijenjena upravo običnim prolaznicima, koji mogu biti neposredni svjedoci stradavanja ljudi i oni su ti koji bi trebali znati kako postupiti u kritičnom trenutku kod unesrećene osobe, kako joj pružiti prvu pomoć do dolaska hitne medicinske službe.

Naglasak u ovoj pokaznoj vježbi, bio je uporaba defibrilatora, uređaja koji se upotrebljava kod zastoja rada srca, a bio je prikazan u radu na medicinskoj lutki. Uređaj je kaže dr. Savić, veoma koristan i pouzdan i sam vas glasovno vodi, kako ga uporabiti na unesrećenoj osobi, tako da je gotovo nemoguće pogriješiti jer vas vodi radnju po radnju. Obzirom da je uređaj veoma koristan i bitan za spašavanje ljudskih života, sve je više ustanova na području naše Županije, koje ga nabavljaju, a takav jedan je instaliran i u zgradi PU virovitičko-podravske.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni