Zajednička 3. sjednica Turističkog vijeća i 3. sjednica Skupštine Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, održana je u srijedu, 23. prosinca, u maloj županijskoj vijećnici u Virovitici. Sjednici je predsjedao predsjednik Turističke zajednice VPŽ, župan Tomislav Tolušić.

Turističko vijeće

U skladu s dnevnim redom, usvojen je zapisnik s 2. sjednice Turističkog vijeća i 2. sjednice Skupštine, a Izvješće o radu Turističke zajednice u protekloj godini s rebalansom financijskog plana, podnijela je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić. Jakelić se osvrnula i na provedene aktivnosti Turističke zajednice u prethodnoj godini, kao i planirane za sljedeću godinu. Prva značajnija aktivnost Turističke zajednice VPŽ u sljedećoj godini je 21. međunarodni sajam gospodarstva obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji predstavlja vrhunski gospodarsko-turistički oblik ponude.

Programe rada i financijske planove turističkih zajednica nižeg ustroja s područja Virovitičko-podravske županije podnijeli su direktori turističkih ureda, odnosno predstavnici turističkih zajednica.

Na sjednici se govorilo i o tekućim i provedenim aktivnostima županijske Turističke zajednice te o manifestacijama u organizaciji turističkih zajednica nižeg ustroja.