U Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u utorak, 18. ožujka, održana je završna konferencija projekta „Menadžeri lokalnog razvoja – pokrenimo znanje“. Završnoj konferenciji nazočili su, između ostalih, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Mirko Rončević (Čađavica), Željko Vencl (Nova Bukovica), Mirko Mališ (Čačinci) i Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), ravnateljica VIDRA-e Natalija Havidić, predstavnici svih partnera, lokalne i regionalne vlasti, te polaznici eduacije koja se održala u sklopu projekta iz sve tri županije.

Pozdravne govore održali su Sanja Bošnjak, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, načelnici općina, direktor Poduzetničkog inkubatora Igor Andrović i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Natalija Havidić koja je ujedno napravila i kratki uvod u projekt.

Nositelj projekta je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a partneri na projektu Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, Petrinjska razvojna agencija PETRA i Pučko otvoreno učilište Algebra. Projekt je počeo krajem rujna 2012. godine i provodit će se do kraja ožujka 2014.

U sklopu projekta održane su edukacije za nezaposlene osobe, a ukupno su bile obuhvaćene 54 osobe s područja Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije.

Cilj projekta je bio kroz 18 mjeseci doprinijeti većoj zapošljivosti i zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba u Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji na način da im se omogući uključivanje u lokalni razvoj. Projektom je razvijen program za obuku menadžera lokalnog razvoja, te su osposobljene ukupno 54 osobe za tu funkciju kroz opsežnu teorijsku obuku. Ono po čemu je ovaj program poseban na razni Hrvatske je činjenica da je polaznicima bilo omogućeno da steknu praktično iskustvo u upravljanju lokalnim razvojem u jedinicama lokalne samouprave, odnosno u općinama i gradovima. Više o projektu saznajte na web stranici www.ipa4-ldm.eu.