Održana završna konferencija projekta „Drava events“ IPA prekograničnog programa

Objavljeno:

spot_img

Završna konferencija projekta „Drava events“ IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska održana je u Sopju 27. srpnja 2012. s početkom u 12h.

Nositelj projekta je Općina Sopje, a projektni partner Općina Dravasztara (Starin) iz Mađarske. Projekt je započeo održavanjem Dravskog proljeća u Sopju 29. travnja 2011. Trajanje projekta bilo je 16 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 114.998,00 eura. Od dobivenih 65.000,00 eura za Općinu Sopje 51.302,00 eura je bilo namijenjeno za troškove rekonstrukcije Društvenog doma, čime je Općina Sopje odnosno Kulturno umjetničko društvo „Podravac“ dobilo prostoriju za garderobu i probe. Ostatak sredstava predviđen je za potrebe održavanja kulturnih manifestacija na Hrvatskoj i mađarskoj strani. Na mađarskoj strani također je održano Dravsko proljeće, a obnovljena je i Mađarsko-hrvatska kuća.

Glavni cilj projekta bilo je očuvanje kulturne i tradicijske baštine na području na kom je projekt proveden, očuvanje narodnih pjesama i plesova, očuvanje tradicije i običaja, te osnivanje novih prijateljstava kroz druženje na manifestacijama s obije strane rijeke Drave.

Projekt „Drava events“ napisala je VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je u 2011. godini proglašena najboljom razvojnom agencijom u Republici Hrvatskoj.

Tijekom predstavljanja rezultata projekta, na završnoj konferenciji prikazan je i film s događanja u okviru Dravskog proljeća s jedne i druge strane Drave, te o radovima na uređenju Mjesnog doma u Sopju.

Domaćini su se na kraju konferencije zahvalili svima koji su pomogli u provedbi projekta te najavili nastavak održavanja manifestacije Dravsko proljeće i to već sljedeće godine upravo u Sopju.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni