Hrvatski branitelji Općine Nova Bukovica pod pokroviteljstvom Općine Nova Bukovica i načelnika Tomislava Žagar organizirali su sportske igre koje su odigrane 25. kolovoza 2012. godine (subota) u Novoj Bukovici u vremenu od 14,00 do 20,00 sati. Povod za organizaciju igara je obilježavanje 21. godišnjice formiranja samostalne Bukovačke satnije 1991. godine. Natjecalo se u športskim disciplinama: elektronski pikado, stolni tenis, viseća kuglana, bela i streljaštvo (zračna puška). Organizacijski odbora igara predvođen Franjom Kraljik odlično je odradio pripreme igara koje su podržali brojni sponzori te uspješno vodeći odigravanje igara pokazali da se svake godine kao nastavak obilježavanja Dana Općine Nova Bukovica trebaju organizirati igre hrvatskih branitelja.

Program je započeo okupljanjem u mjesnom domu u Novoj Bukovici u 14 sati te je u nazočnosti brojnih gostiju koje su predvodili izaslanici Ministra branitelja Marija Bajan Prokl i Tonček Moslavac te zamjenice načelnika Općine Nova Bukovica Slavice Čizmar, predsjednika udruga HVIDR-a Slatina i Orahovica Mato Bubaš i Ivice Jergović, županijske HVIDR-a Nenada Križića, predsjednika udruge dragovoljaca i veterana DR VPŽ, ogranak Slatina Ivana Selenić, predsjednika kluba UHBL PTSP Bukovica Darka Meter, brojnih hrvatskih branitelja pripadnika Bukovačke satnije na spomen križu su položeni vijenci i zapaljenje svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Prigodnim obraćanjem igre je otvorila izaslanica Ministra branitelja Marija Bajan Prokl uz riječi podrške i pozdrave od ministra branitelja Predraga Matića. Nazočnima se u ime organizatora igara obratio Franjo Kraljik te Mato Bubaš predsjednik Slatinske HVIDR-a i zamjenica načelnika Općine Nova Bukovica Slavica Čizmar.

Po završetku igara organizirana je večera za sve sudionike i goste u prostoru vatrogasnog doma u Novoj Bukovici uz slogan ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU posebno je upućena zahvala načelniku Općine N. Bukovica Tomislavu Žagar za dosadašnju podršku hrvatskim braniteljima a posebno u pripremi i organizaciji ovih igara kao i svim sponzorima koje je pročitao Franjo Kraljik. Nakon večere najboljim pojedincima u disciplinama medalje su uručili Franjo Kraljik u ime organizatora igara, zamjenica načelnika Općine Nova Bukovica Slavica Čizmar, predsjednika kluba UHBL PTSP Bukovica Darko Meter te predsjednici udruga HVIDR-a Slatina i Orahovica Mato Bubaš i Ivica Jergović.

Rezultati: u elektronskom pikadu 1. Damir Grdić, 2. Darko Lacković i 3. Damir Lacković., u visećoj kuglani 1. Ivan Medved, 2. Marin Peršić i 3. Antun Kojić., u stolnom tenisu 1. Dragan Rukavina, 2. Darko Haničar i 3. Antun Kiš., u disciplini zračna puška 1. Franjo Kraljik, 2. Damir Boljevčan i 3. Slavko Mađarić i u beli 1. Zlatko Potočnik i Stjepan Trevizan, 2. Darko Kupres i Zvonko Antolović i 3. Ivica Ferenčević i Ivica Podboj.