Održano natjecanje Hrvatskog časničkog zbora u streljaštvu

Objavljeno:

spot_img

U subotu 13.10.2012. godine na strelištu MUP-a RH u Vrbovcu, u organizaciji Zajednice udruga Hrvatskog časničkog zbora RH i uz pokroviteljstvo Ministarstva obrane RH, održano je natjecanje u ciljanju iz automatske puške AK 47 i pištolja HS.

Na natjecanju je nastupilo preko stotinu pričuvnih časnika iz devet udruga i to: udruge pričuvnih časnika Republike Slovenije iz grada Brežica, HČZ grada Zagreba, HČZ Vrbovca, HČZ Ivanić Grada, HČZ Samobora, HČZ iz Svetog Petra Orehovec, HČZ Koprivničko-Križevačke županije, HČZ gradova Lipika i Pakraca i HČZ grada Virovitice.

Za HČZ grada Virovitice nastupili su: Zvonko Smudić, Zoran Kozjak, Vjekoslav Moslavac, Vlado Paurić, Davor Srdjak, Serfet Ciriković, Darko Lanščak, Željko Teri i Davor Špoljarić.

Svi članovi HČZ Virovitica pokazali su vrlo dobre sposobnosti no ovoga puta su domaćini iz Vrbovca i gosti iz Republike Slovenije bili najspremniji i najuspješniji, a virovitički časnici su ekipno u gađanju iz pištolja zauzeli treće mjesto dok su u gađanju iz puške bili ekipno peti.

Ekipu za pištolj u pucanju pet hitaca koja je za virovitičane osvojila treće mjesto činili su: Davor Špoljarić, Serfet Ciriković i Zvonko Smudić ostvarivši 126 krugova dok su ekipu u pucanju deset hitaca iz automatske puške koja je osvojila peto mjesto činili: Zoran Kozjak, Davor Špoljarić i Serfet Ciriković, ostvarivši 248 krugova.

Natjecanje je prema riječima virovitičkih časnika bilo vrlo dobro organizirano i bilo je regionalnog karaktera, a republičko natjecanje u sljedećoj godini po planu ZU HČZ RH biti će održano u Karlovcu u mjesecu svibnju.

Izvješćujući o sudjelovanju na ovom natjecanju iz udruge HČZ grada Virovitice pozivaju i sve časnike koji nisu članovi udruge da se pridruže udruzi i sudjeluju u njenom radu te posebice mole sve pričuvne časnike i sve ostale branitelje da doprinesu uspostavi Stalnog muzejskog postava Domovinskog rata koji se uređuje u prizemlju dvorca Pejačević. Postav sukladno planu trebaju činiti fotografije poginulih branitelja, ratne fotografije, onesposobljeno oružje korišteno u Domovinskom ratu i druga materijalna sredstva, novinski članci iz toga vremena, zemljovidi, ratne zastave i znakovlje postrojbi, izložene uniforme isl. Također se u istom prostoru planiraju prikazivati dokumentarni filmovi i prezentacije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...