spot_img

Održano predavanje o posebnostima dosmrtnih i doživotnih ugovora

Objavljeno:

Održano predavanje u prostorijama udruge Matice hrvatskih umirovljenika u Suhopolju

Virovitica, 24.02.2016. – U prostorijama udruge Matice hrvatskih umirovljenika iz Suhopolja 23.02.2016. godine udruga S.O.S. Virovitica organizirala je predavanje za osobe treće dobi o značajnostima ugovora s naglaskom na dosmrtne i doživotne ugovore koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge dipl. jur. Ines Hečimović.

Suhopolje

Predavanjem o posebnostima dosmrtnih i doživotnih ugovora istaknuta je i važnost sklapanja ostalih vrsta ugovora prilikom kojih posebnu pozornost treba posvetiti sadržaju te pravima i obvezama koje se preuzimaju njihovim potpisivanjem. Pružanjem pravovaljanih činjenica i primjera iz sudske prakse, umirovljenici/ce su informirani o različitostima, opasnostima kao i o mogućnostima zlouporabe sklopljenih ugovora s ciljem izbjegavanja potencijalnih neželjenih ishoda. Informiranje i predavanja o dosmrtnim i doživotnim ugovorima utječu na oprezniji pristup ugovaranju pravnih obveza, no doprinosi i smanjenju socijalne isključenosti osoba treće životne dobi povećavajući im razinu svijesti i znanja o toj tematici.

Kao način dodatnog informiranja i savjetovanja o problematici ugovora svim prisutnima na predavanju, kao i ostalim osobama, omogućeno je pružanje pomoći i podrške putem pravnog savjetovališta Udruge ponedjeljkom od 17.00-19.00 sati u prostorijama Udruge ili putem SOS linije na broj 033/721-500.

Održano predavanje drugo je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Znanjem do sigurnosti“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.OS. Virovitica, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni