Održano predavanje o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju

Objavljeno:

spot_img

Virovitica, 06.07.2017. – Udruga S.O.S. Virovitica je 06.07.2017. u Dnevnom boravku Crvenog Križa Virovitica organizirala predavanje o značajnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na ugovore o uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge dipl. iur. Ines Hečimović.

Građani/ke su informirani o pravnim segmentima potpisivanja različitih ugovora, a naglasak je stavljen na ugovore o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te im je pružena mogućnost dodatnog informiranja u okviru pravnog savjetovališta Udruge ponedjeljkom od 17-19 sati na S.O.S. liniji 033/721-500. Starijim osobama potrebno je pružiti pravovaljanu informaciju o potrebnom oprezu prilikom različitih ugovaranja i potpisivanja kako bi se zlouporabe istih svele na najmanju moguću razinu. Ovakvim aktivnostima pokušava se smanjiti socijalna isključenost osoba starije dobi i ukazati na važnost brige o starijim osobama te povećati razinu informiranosti, svijesti i znanja šire javnosti o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.

Održano predavanje treće je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Dobro je znati“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...