Održano senzoričko ocjenjivanje meda za nagradu „Zlatna žlica“, u konkurenciji je bilo 120 uzoraka, pobjednik će biti poznat u subotu 3. rujna na Agroexpu/Viroexpu

Objavljeno:

Virovitičko-podravska županija i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, u suradnji s pčelarskim udrugama s područja Virovitičko-podravske županije, organizirali su senzoričko ocjenjivanje meda za 17. Županijsko i 14. Međunarodno ocjenjivanje meda. U kategoriji su bila 122 uzorka, ali dva, zbog povećanog postotka vode, nisu ušli u ocjenjivanje. Najviše je bilo meda od bagrema (54), lipe (26), cvjetnog (22), medljikovca (6), kestena (5), amorfe (4) i uljane repice (3).

Ocjenjivanje je u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici obavilo ocjenjivačko povjerenstvo na čelu sa sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U Povjerenstvu su još bili – Lidija Svečnjak, Gordana Hegić, Saša Prđun, Mirjana Špehar, Ljubica Kravarščan i Nela Drača. Ocjenjivanje meda provedeno je sukladno Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i standarda za med Europske unije. Rezultati ocjenjivanja bit će poznati prilikom proglašenja najboljeg meda kojem će se dodijeliti nagrada Zlatna žlica za najbolji med, a u sklopu ovogodišnjeg Agroexpa/Viroexpa – u subotu 3. rujna u 15.00 sati. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni