Odžana likovna radionica za učenika OŠ Vladimir Nazor u sklopu ciklusa radionica “Fine umjetnine!”

Objavljeno:

spot_img

˝Schubert crvena i plava – po Editinom receptu˝ – likovna radionica za učenika OŠ Vladimir Nazor u sklopu ciklusa radionica FINE UMJETNINE!

U utorak, 5. svibnja u prostoru OŠ Vladimir Nazor održana je likovna  radionica iz ciklusa FINE UMJETNINE! u suradnji sa nastavnicom likovnog odgoja Nikolinom Mihić. Radionica namijenjena osnovnoškolcima tematski je usmjerena na likovna djela geometrijskog slikarstva značajne hrvatske umjetnice Edite Schubert, porijeklom virovitičanke tj. na upoznavanje učenika sa likovnom građom pohranjenom u Gradskom muzeju Virovitica.

U uvodnom predavanju kustosica Muzeja predstavila je Editu Schubert te kroz razgovor sa učenicima ušla u analizu Editinih slika koje Muzej čuva unutar Likovne zbirke. Dotaknuli su se pojmova apstraktne umjetnosti, geometrijskog slikarstva, toplo-hladnog kontrasta boja i Editine tzv. Schubert plave i crvene boje, te ravnoteže u kompozicijskim odnosima i ˝matematičkih puzzla˝ u slikarstvu. Povezali smo radove Edite Schubert i virovitičko šetalište tj. projekt arhitekta Krunoslava Kovača i koautora Marka Kovača te ostale motive koji se referiraju druge faze Editinog umjetničkog stvaralaštva.

Praktičan dio radionice bazirao se na rekompoziciji umanjenih reprodukcija Editinih radova (pohranjenih u Muzeju) koji su za potrebe radionice otisnuti na samoljepljivu foliju koju su učenici aplicirali na staklenu površinu škole (kombiniranom tehnikom s efektom vitraja) te realizirali svoj kutak za Editu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni