spot_img

OH – registarska oznaka za vozila iz Orahovice

Objavljeno:

Ministarstvo unutarnjih poslova napravilo je prijedlog oznaka gradova na registarskim pločicama po kojem bi od 1. srpnja – kada je predviđeno da će u uporabi biti nove pločice – svih 128 gradova u Hrvatskoj imalo svoju slovnu oznaku.

Orahovica
Ilustracija: Virovitica.info

Tako bi se uz dosadašnje 34 uvele i 94 nove oznake. Prema prijedlogu MUP-a oznaka najmanjeg grada – Komiže – bila bi KM, Klanjec bi dobio znaku KL, a slova BI značila bi da je automobil registriran u Biogradu na moru. Knin će opet imati svoju registarsku oznaku – KN. Svi gradonačelnici imaju rok da se do 7. travnja izjasne jesu li zadovoljni predloženom oznakom. Ako nisu suglasni, trebaju do tog datuma dostaviti svoj prijedlog. Juraj Srebačić, gradonačelnik Donje Stubice, učinit će to već danas:

– Prijedlog je da mi imamo oznaku DO. A to ne znači baš ništa. Donja što? Ili možda Doboj? Bolje je onda da nam ostane sadašnja oznaka KR – kaže gradonačelnik. U gradu su raspravljali o ovoj temi i usuglasili se da će tražiti da Donja Stubica ima registarsku oznaku SC.

– Ta slova mogu označavati Stubicu. ST nismo mogli tražiti jer je to oznaka Splita – objašnjava Srebačić.

S predloženim rješenjem nezadovoljnih ima još.

Gradonačelnik Orahovice ne želi oznaku OH. Podsjeća ga na bivšu državu!

– Smatram da je dobra odluka da svaki grad ima svoju oznaku jer je i to jedna vrsta promidžbe grada, ali nikako se ne bih složio s tim da ona za Orahovicu bude OH. U bivšoj državi to je bila oznaka Ohrida. Ta dva slova nemaju nikakve veze s našim gradom. Nama je jedino prihvatljivo rješenje OR – kaže Josip Nemec, gradonačelnik slavonskog grada Orahovice. Ali, slova koja on spominje već su zauzeta – oznaka OR rezervirana je za grad u Zagorju – Oroslavje.

– Ne bi bilo dobro da mi imamo slova OE. Dosad nismo imali vlastiti oznaku i svaka druga osim OR za nas bi bila neprepoznatljiva – odgovara mu gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa. (Večernji list)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni