Virovitičko-podravska županija, koju krasi i epitet najslađe županije, je povodom obilježavanja svog Dana pripremila dva iznenađenja za sve ljubitelje dobre hrana. Osim u kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“, gastronomska ponuda i tradicija županije prikazane su i u promotivnom filmu „Okusi Podravine i Slavonije“, autora Matije Turkalja i Ivana Šempera.

Okusi Podravine i Slavonije je novi kratki promo film Virovitičko-podravske županije

[youtube id=PQOwyuyFKc8]

U filmu možete pogledati gastro putovanje od zapada prema istoku županije. U tih nekoliko minuta imat ćete priliku uživati u slatkim i slanim tajnama naše županije i njenih najpoznatijih restorana. Naime, osim tradicionalnih recepata, mnogo je onih koji su karakteristični za određena područja. Primjerice, pitomačko područje je, zahvaljujući blizini rijeke Drave, poznato po bogatoj ponudi ribljih specijaliteta, ali i ukusnih podravskih slastica koje uvijek traže „griz više“. Virovitički kraj također garantira odličan gastronomski provod: za ljubitelje divljači tu su bogate šume, a niti ljubitelji ribljih delicija neće ostati ravnodušni.

Nakon virovitičkog, dolazimo do slatinskog područja, ujedno i područja prvog hrvatskog pjenušca. Kruna gastro ponude ovoga kraja je batat, koji se priprema na različite načine te su tako stvoreni brojni specijaliteti. Također, treba svakako izdvojiti i jelena lopatara koji i najvećim sladokuscima podiže kriterije. Naposljetku, dolazimo do područja „Male Švicarske“, odnosno do Orahovice. Ovaj kraj također karakterizira bogata ponuda divljači, povrća, slastica i drugih specijaliteta usavršavanih kroz dugi niz godina koji uvijek daju argument više za duži ostanak.

Pogledajte film „Okusi Podravine i Slavonije“ i uživajte u prekrasnim panoramama naše županije i prikazu bogate ponude slavonskog i podravskog stola.