Okusi Podravine i Slavonije je novi kratki promo film Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Virovitičko-podravska županija, koju krasi i epitet najslađe županije, je povodom obilježavanja svog Dana pripremila dva iznenađenja za sve ljubitelje dobre hrana. Osim u kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“, gastronomska ponuda i tradicija županije prikazane su i u promotivnom filmu „Okusi Podravine i Slavonije“, autora Matije Turkalja i Ivana Šempera.

Okusi Podravine i Slavonije je novi kratki promo film Virovitičko-podravske županije

[youtube id=PQOwyuyFKc8]

U filmu možete pogledati gastro putovanje od zapada prema istoku županije. U tih nekoliko minuta imat ćete priliku uživati u slatkim i slanim tajnama naše županije i njenih najpoznatijih restorana. Naime, osim tradicionalnih recepata, mnogo je onih koji su karakteristični za određena područja. Primjerice, pitomačko područje je, zahvaljujući blizini rijeke Drave, poznato po bogatoj ponudi ribljih specijaliteta, ali i ukusnih podravskih slastica koje uvijek traže „griz više“. Virovitički kraj također garantira odličan gastronomski provod: za ljubitelje divljači tu su bogate šume, a niti ljubitelji ribljih delicija neće ostati ravnodušni.

Nakon virovitičkog, dolazimo do slatinskog područja, ujedno i područja prvog hrvatskog pjenušca. Kruna gastro ponude ovoga kraja je batat, koji se priprema na različite načine te su tako stvoreni brojni specijaliteti. Također, treba svakako izdvojiti i jelena lopatara koji i najvećim sladokuscima podiže kriterije. Naposljetku, dolazimo do područja „Male Švicarske“, odnosno do Orahovice. Ovaj kraj također karakterizira bogata ponuda divljači, povrća, slastica i drugih specijaliteta usavršavanih kroz dugi niz godina koji uvijek daju argument više za duži ostanak.

Pogledajte film „Okusi Podravine i Slavonije“ i uživajte u prekrasnim panoramama naše županije i prikazu bogate ponude slavonskog i podravskog stola.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...