Oliver Jukić dekan Visoke škole Virovitica: Prije deset godina smo krenuli u jednu avanturu, danas imamo 420 studenata i “sto posto” popunjen Studentski dom, okrenuli smo se i STEM području

Objavljeno:

Prije deset godina Virovitica je dobila Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici. Prva generacija brojala je 170 studenata. Tu generaciju danas zonu „zlatna generacija“. Od nje je sve počelo. Sjećanja na te dane, ali i povijest od 2007. godine do danas, evocirao je Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica.

Oliver Jukić
Oliver Jukić / foto: Kristijan Toplak

– S tom prvom generacijom, zlatnom generacijom studenata smo se učili kako se gradi Visoka škola. Da, bila je to jedna avantura, ali pokazalo se s lijepom budućnošću. Povijest nam je obilježila 2011., kada smo preselili u nove prostore, potom 2014. kada smo dobili Studentski restoran i 2017. kada smo otvorili Studentski dom koji je “sto posto” popunjen sa 108 studenata. Veliku zahvalu upućujem i gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu, saborskoj zastupnici i bivšoj dekanici Vesni Bedeković, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i današnjem ministru Tomislavu Tolušiću na podršci svih ovih godina.

Od tih prvih dana napredak je napravljen guliverovskim koracima.

– Danas imamo Studij menadžmenta i poduzetništva, Studij računarstva. U pripremi je Studij elektrotehnike sa smjerom telekomunikacije. U međuvremenu smo na menadžmentu dobili i diplomski studij 4 i 5 godinu. Trenutno imamo 420 studenata. Okrenuli smo se i razvoju STEM područja. Imao Studij računarstva, u planu je Studij elektrotehnike.

Posebno je pohvalio „Virovitički model“ financiranja, jedinstven model takve vrste u Hrvatskoj.
– Po tom modelu, sve općine i gradovi i Virovitičko-podravska županija sufinanciraju rad Visoke škole i podržavaju nas. To je indirektno i dodatno stipendiranje studenata od svih jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije i na to smo posebno ponosni – zaključio je Oliver Jukić (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...