Oliver Jukić
Oliver Jukić / foto: Kristijan Toplak

Prije deset godina Virovitica je dobila Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici. Prva generacija brojala je 170 studenata. Tu generaciju danas zonu „zlatna generacija“. Od nje je sve počelo. Sjećanja na te dane, ali i povijest od 2007. godine do danas, evocirao je Oliver Jukić, dekan Visoke škole Virovitica.

Oliver Jukić
Oliver Jukić / foto: Kristijan Toplak

– S tom prvom generacijom, zlatnom generacijom studenata smo se učili kako se gradi Visoka škola. Da, bila je to jedna avantura, ali pokazalo se s lijepom budućnošću. Povijest nam je obilježila 2011., kada smo preselili u nove prostore, potom 2014. kada smo dobili Studentski restoran i 2017. kada smo otvorili Studentski dom koji je “sto posto” popunjen sa 108 studenata. Veliku zahvalu upućujem i gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu, saborskoj zastupnici i bivšoj dekanici Vesni Bedeković, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i današnjem ministru Tomislavu Tolušiću na podršci svih ovih godina.

Od tih prvih dana napredak je napravljen guliverovskim koracima.

– Danas imamo Studij menadžmenta i poduzetništva, Studij računarstva. U pripremi je Studij elektrotehnike sa smjerom telekomunikacije. U međuvremenu smo na menadžmentu dobili i diplomski studij 4 i 5 godinu. Trenutno imamo 420 studenata. Okrenuli smo se i razvoju STEM područja. Imao Studij računarstva, u planu je Studij elektrotehnike.

Posebno je pohvalio „Virovitički model“ financiranja, jedinstven model takve vrste u Hrvatskoj.
– Po tom modelu, sve općine i gradovi i Virovitičko-podravska županija sufinanciraju rad Visoke škole i podržavaju nas. To je indirektno i dodatno stipendiranje studenata od svih jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije i na to smo posebno ponosni – zaključio je Oliver Jukić (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)