spot_img

OPG Mijok proizvodi jabuke od kojih je njih 95% – 1. klasa

Objavljeno:

Kada su mu dali otkaz kao tehnološkom višku, a umjesto već planiranog automobila kupio je voćnjak i danas proizvodi jabuke od kojih je njih 95 posto – 1. klasa

– Dva tjedan nakon što sam dobio kredit s kojim sam mislio kupit automobil, proglasili su me tehnološkim viškom i dali otkaz. Nisam kupio auto, jer trebalo je živjeti, krenuo sam s jabukama – riječi su Dalibora Mijoka, mladog voćara koji je u Čemernici, prigradskom naselju Virovitice krenuo s biznisom.

Praktički „od nule“ s „kreditom za auto“, prije deset godina, krenuo je u „avanturu života“. Istina, otac je njega i brata navikao na „ljubav prema jabukama“, no ovo što on i njegov brat Bojan rade, je moderna proizvodnja, zahvaljujući kojoj, njihova jabuka u 95 posto slučajeva bude – 1. klasa.

Trenutno obrađuju oko 7 hektara jabuka, žele i više jer ovo je njihov putokaz „za bolju budućnost“. U vrijedne ruke slavonskog seljaka, uvjerio se i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, koji je obišao plantažu jabuka Mijokovih koji su zahvalni razvojnoj agenciji VIDRA uz čiju potporu su prijavili projekt na Mjeru 4, Podmjeru 4.1. i dobili bespovratnih 45.635,00 kuna, što je u ukupnoj investiciji od 65.193,00 kuna, iznosilo 70 posto.

Nekima to nije puno, ali ova vrijedna obitelj, koja svaku kunu „izvaže dvaput“, kupila je atomizer i protugradnu mrežu kako bi njihova proizvodnja bila bez mane. Jabuke im otkupljuje virovitička Brana za koju imaju samo riječi hvale. Dalibor ističe kako ga rad u voćnjaku odmara i opušta i kako je to njegova budućnost, a da bi ona bila potpuna maštaju kako će jednoga dana imati 25 hektara pod jabukama jer tada će to biti ono za što proteklih deset godina rade temelje. (Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...