OPG Nemanje Uglješića 50.000 eura za kupovinu zemlje

Objavljeno:

Zamjenik župana Igor Pavković, županijski pročelnik Igor Andrović, kao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević obišli OPG Nemanje Uglješića

Poljoprivrednici u Slavoniji jedva čekaju da se Zakon za dodjelu državnog zemljišta ponovno vrati općinama i gradovima. Nadaju se tada pravednijoj raspodjeli koja će poljoprivrednicima otvoriti vrata napretka proizvodnje, jer je u trenutnim uvjetima teško do zemlje. Gotovo nemoguće do državne, a i do privatne je sve teže, jer vlasnici te zemlje „bildaju s cijenama“ kao Nikolaj Pešalov s utezima, pa je ujutro jedna, a poslijepodne druga – veća cijena.

OPG Nemanje Uglješića također se „hrva sa zemljom“. Dobili su značajna sredstva na Podmjeri 6.1.1. (oko 50.000,00 eura), prema projektu koji su pisali planiraju kupiti 3 hektara zemlje, ali, rijetki prodaju zemlju. Dio su riješili, dio će riješiti, kako bi uzgoj steonih junica, koje su pribavili, išao u zacrtanom pravcu. Osim toga kupili su i polovni traktor s namjerom daljnjeg razvoja svog OPG-a. Trenutno obrađuju 25 hektara zemlje, a u Vraneševcima gdje marljivo rade i žive, obišao ih je zamjenik župana Igor Pavković, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač kao i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni