OPG-ovi s područja općine Čačinci uz pomoć Razvojne agencije VIDRA povukli sredstva iz IPARD programa

Objavljeno:

OPG Ninčević i OPG Šimatović uz pomoć VIDRA-e ostvarili povrat sredstava za mehanizaciju vrijednu 2 milijuna kuna

Predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem i Razvojne agencije VIDRA predvođene ravnateljem Tomislavom Petricem, u pratnji zamjenika načelnika Čačinaca Alena Jurenca obišli su poljoprivrednike s područja općine Čačinaci koji su ostvarili povrat sredstava putem IPARD natječaja za kupnju poljoprivredne mehanizacije.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Ninčević i Šimatović nabavila su poljoprivrednu mehanizaciju ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna te ostvarila povrat od 50% sredstava preko IPARD programa i to za traktore, sijačice, prskalicu, rasipač za gnojivo, prikolice i kulitvator.
Zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac tom prigodom je izjavio:

– Kupovina poljoprivredne mehanizacije od strane ovih OPG-ova preko IPARD programa primjer je kako bi se pravilno trebala koristiti sredstva koja nam stoje na raspolaganju. Međutim ono što uvelike ograničava razvoj obiteljskih gospodarstava jest problem korištenja poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu. Naime, otkako državnim zemljištem više ne raspolažu jedinice lokalne samouprave, nego isključivo Agencija za poljoprivredno zemljište od kojih smo očekivali kvalitetnije raspolaganje. Ono što je Općina u mogućnosti jest zainteresiranima za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta pomoći pokrenuti postupak za raspisivanje javnog poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta od strane Agencije i tu smo na raspolaganju svim nositeljima OPG-a – naglasio je Jurenac.

Ravnatelj VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Tomislav Petric pozvao je poljoprivrednike da uz pomoć Razvojne agencije VIDRA povuku sredstva iz EU fondova:

– Ova dva OPG-a predstavljaju primjer kako treba razvijati ruralni kraj te kako sredstva Europske unije mogu u tome odigrati ulogu. Zainteresiranost poljoprivrednih gospodarstvenika za natječaje ruralnog razvoja je sve veća, a mi kao Razvojna agencija smo uvijek na raspolaganju i zato pozivam sve poljoprivrednike, ali i druge gospodarstvenike s područja naše županije da dođu u VIDRA-u po savjet jer mi smo tu zbog njih – zaključio je Tomislav Petrić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni