Oporbu razljutio tajming održavanja sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice

Objavljeno:

U fazi priprema Gradske uprave za predstojeću, 12. sjednicu Gradskog vijeća Grada Virovitice, stigla je u Viroviticu informacija izbornog stožera dr. Ive Josipovića o dolasku na predizborni skup u Viroviticu, u petak 19.prosinca 2014. Ovaj datum se učinio i organizatorima sjednice Gradskog vijeća kao jedini pogodan za održavanje iste, s pola sata razlike u početku održavanja sjednice i predizbornog skupa, te je svim sudionicima sjednice i medijima odaslan kao konačan.

Oporbu razljutio tajming održavanja sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice. U isto vrijeme je predizborni skup Ive Josipovića, a na sjednici se raspravlja o proračunu Grada Virovitice za 2015. godinu.

To je pravi put

Koalicija stranaka oporbe u redovima Gradskog vijeća bezrezervno podržavaju Ivu Josipovića u kandidaturi za predstojeće predsjedničke izbore pa je, u organizacijskom smislu, logična i nazočnost svih naših gradskih vijećnika na ovom predizbornom skupu.

Vrijeme održavanja sjednice je namjerno zakazano u isto vrijeme predizbornog skupa Ive Josipovića?

Nismo skloni razmišljanju, koje nam neki nameću, kako su gradonačelnik i svita namjerno doveli oporbene vijećnike u situaciju da biraju na kojem događanju će biti nazočni, a s kojega će izostati. Ali, smatramo da zahtjev koji smo uputili predsjednici Gradskoga vijeća nekoliko dana prije sjednice sa zamolbom za odgodom sjednice Gradskog vijeća na početak sljedećega tjedna, ima i notu razumnoga. Ponajviše što u tom slučaju ne bi došlo do izostanka oporbenih vijećnika sa sjednice, što se na sjednici planiraju raspraviti ozbiljna pitanja poput proračuna grada za 2015. – tu godinu, izostala bi javna kritika gradonačelnika i svite na aktualnom satu kako nismo zainteresirani za rad vijeća, te izbjegle druge cirkusarije u očima građana.

Na usmeni i pismeni upit o mogućnosti odgode dobili smo isti odgovor, političkoga kroja – ne smije Gradsko vijeće niti jednom predsjedničkom kandidatu pogodovati svojim odlukama! Stoga, datum i termin za sjednicu ostaje.
Prvi puta ove godine petkom, a ne srijedom kao i svih prethodnih 11. sjednica.

Često naglašavana želja vladajućih u gradu o zajedničkom i demokratskom radu u Gradskom vijeću i ovaj put se pokazuje kao floskula. Izostao je osjećaj za razgovor i dogovor u ovakvim formalnim zahtjevima, a kako bi tek „zainteresirano“ slušali političke stavove oporbe o najavljenom proračunu grada!

Koalicija stranaka SDP-HNS-HSU grada Virovitice

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni