Danas započinje operativna akcija „Mir i dobro“, koja se svake godine provodi na nivou Ministarstva unutarnjih poslova u vrijeme Božićnih i Novogodišnjih blagdana. Nadolazeći blagdani donose puno radosti i veselja svim uzrastima, a naročito ljudima mlađe životne dobi, koji svoje veselje iskazuju paljenjem pirotehnike i pucanjem iz vatrenog oružja ne samo za vrijeme dočeka Božića i Nove godine nego i u danima kada to ne bi trebali ili smjeli činiti.

Svake godine na nivou Republike Hrvatske, uporaba pirotehnike svih vrsta petardi, raketa, kao i zabranjenih eksplozivnih sredstava, naprava i oružja, donosi nove žrtve s težim ili lakšim ozljedama.

Na području PU virovitičko-podravske je tijekom protekle 2014. godine i provedene akcije „Mir i dobro“, zabilježeno nekoliko događaja, nepravilnog rukovanja pirotehničkim sredstvima i to:

– dana, 24. prosinca 2014. godine u poslijepodnevnim satima na području Suhopolja, 32 – godišnjak je nepravilnim rukovanjem zadobio lakšu ozljedu od pirotehnike I razreda, nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci.