Prigodom obilježavanja uskrsnih blagdana, a naročito na Uskrs 5. travnja i Uskrsni ponedjeljak 6. travnja, održat će se veliki broj vjerskih i drugih tradicionalnih manifestacija na kojima će se okupljati veći broj građana. Dan uoči, tijekom i nakon Uskrsa, očekuje se znatno povećanje intenziteta prometa vozila, osobito na autocestama i državnim cestama, u zonama vjerskih objekata kao i na graničnim prijelazima. Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u željezničkom i drugim oblicima prometa, pa i mogućnost izvršenja prekršaja i kaznenih djela na željezničkim kolodvorima i drugim sličnim mjestima.

Do povećanja intenziteta cestovnog i graničnog prometa, doći će osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima u petak 3. travnja, u jutarnjim satima u subotu 4. Travnja, te u poslijepodnevnim i večernjim satima na Uskrsni ponedjeljak 6. travnja.

S ciljem ostvarivanja maksimalne sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa, te sprječavanja izvršenja kaznenih djela i prekršaja, odnosno osiguranja povoljnog stanja sigurnosti, policija će poduzeti potrebite mjere iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja sigurnosti povodom predstojećeg blagdana.