Kupalište na jezeru, koje održava trgovačko društvo u vlasništvu Grada – RUŽICA GRAD d.o.o, ušlo je u završnicu izbora za nagradu u kategoriji „najbolje kupalište na kopnenim površinskim vodama“ za sezonu u 2012. godini.

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se u sklopu akcije „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ koju provodi Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa HRT-om, preko tima stručnih istraživača, koji su tijekom srpnja i kolovoza u tajnosti obišli 97 turističke destinacije u kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj, radi ocjene turističke ponude.

U kategoriji kupališta, glavni kriteriji za ocjenu su kakvoća vode i uređenost plaže. Odabir među najbolje, rezultat je analiziranih uzoraka vode od kada se na Jezeru provode ispitivanja od strane Zavoda za javno zdravstvo, i to uvijek ocjenjeno sa„izvrsno“, što je redovito objavljivano i na web stranicama našega grada.

Kada se tome doda i jedinstvenost orahovačkog jezera po protočnosti vode koja dotječe iz obližnjeg izvora i ne tretira se kemikalijama, uređenost obale i plaže, te osmišljena regulacija vode uz stalan nadzor djelatnika Ružice grada d.o.o, ovo planinsko kupalište zasigurno će i u buduće opravdati povjerenje posjetitelja i ocjenjivača ponude kontinentalnog turizma. Do proglašenja pobjednika, preostaje nam jedino strpljenje. (I.S.)