Osniva se Zadruga Udruge “Koke Hrvatice”! Prva u Hrvatskoj!

Objavljeno:

spot_img

U vijećnici grada Slatine održan je sastanak na kojem su prisustvovali župan Virovtičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnik Slatine Ivana Roštaša i članovi Udruge “Koka Hrvatica” Virovitičko-podravske županije. Na sastanku je bilo govora o potrebama prilagodbe regulativama Hrvatske i Europske unije, kako bi članovi Udruge mogli izaći na tržište sa svojim proizvodima. Kao osnovni tehnički uvjet za to je posjedovanje sortirnice i pakirnice, odnosno organiziranje zadruge. Grad Slatina je svoj doprinos radu Udruge već dao sudjelovanjem u Vijeću za istraživanje u poljoprivredi.

Udruga je trenutno u drugoj fazi razvoja, u kojoj članovi organiziraju zadrugu,a grad Slatina je osigurao prostor za djelovanje, dok će Virovitičko-podravska županija osigurati sredstva. Župan Tolušić i gradonačelnik Roštaš naglasili su da su uvijek spremni na suradnju i pomoć u radu, no i da zauzvrat očekuju rezultate i opravdanje uloženih sredstava. Ova vrsta zadruge koja za cilj ima štititi razvoj ruralnih krajeva bit će prva takvog tipa u Republici Hrvatskoj.

Sastanku je prisustvovala i Tihana Bišćan rukovoditeljica podružnice Poljoprivredno savjetodavne službe VPŽ, a prije početka sastanka predavanje na srodnu temu održao je profesor Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Udruga Koka Hrvatica osnovana je 2010. godine, s ciljem promicanja uzgoja i držanja Kokoši Hrvatica kao autohtone zaštićene pasmine kao bi se zaštitio jedinstveni genetski resurs, te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima omogućio dodatni izvor prihoda. (slatina.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...