Osnovana Udruga za Down sindrom ! Predsjednica Sandra Matošina Borbaš

Objavljeno:

spot_img

Povodom Svjetskog dana Down sindroma, koji se svake godine obilježava 21. ožujka (Datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma) u Virovitici je u srijedu 20. ožujka 2013. održana Osnivačka skupština Udruge za Down sindrom Virovitičko-podravske županije.

U Virovitičko-podravskoj županiji trenutno živi, po službenim statistikama, 27 djece i odraslih sa sindromom Down.

– Ideja nam je da na području županije, sukladno mogućnostima, radimo na boljitku osoba sa sindromom Down na sljedeći način: organiziranjem i prikupljanjem informacija o stručnoj pomoći (stručnjacima svih profila – psiholozi, defektolozi, fizioterapeut, logopedi, radni terapeuti…) koja se nudi osobama sa sindromom Down na području županije; organiziranjem povremenih druženja, zajedničkih aktivnosti, radionica… kao oblik druženja i socijalizacije osoba sa sindromom Down; informiranje i eventualna edukacija osoba koje žive i rade s pojedinicima sa sindromom Down; osvještavanje javnosti o potrebama osoba sa sindromom Down… Rečeno je osnivačkoj skupštini.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti radu Udruge, a posebno pozivamo osobe sa Down sindromom i članove njihovih obitelji da se uključe u rad Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Sandra Matošina Borbaš, dopredsjednica je Silvija Zec, a tajnica Marijana Matošina Ljulj.

Informacije o Udrugi možete pronaći na Fecebook stranici: ili na e-mail: down.virovitica@gmail.com

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni