Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina dobiti nove zidove, strop i rasvjetu

Objavljeno:

Uštede do čak 60,61 posto: U Slatini je održana početne konferencija vezana za energetsku obnovu OŠ Josipa Kozarca koja će dobiti nove zidove, strop i rasvjetu

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Slatini, održana je početna konferencija pilot projekta – Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Nositelj projekta je OŠ Josipa Kozarca, a partneri, Virovitičko-podravska županija i VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina dobiti nove zidove, strop i rasvjetu

Nazočne je na početnoj konferenciji pozdravila obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, ravnateljica škole Ksenija Vujanović-Juras, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, pročelnik Ureda gradonačelnika Slatine Radovan Pavić, a o samom projektu je govorio njen voditelj Tihomir Kiš iz VIDRA-e.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.361.802,72 kuna. Prihvatljivi troškovi su 2.053.602,72, a bespovratna europska sredstva iznose 1.848.242,45 kuna. Trenutni energetski razred zgrade je C dok će proračunati energetski razred nakon obnove biti B razred.

Cilj projekta je kroz rekonstrukciju sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije i štetnih emisija CO2. Osim toga, ulaganjem u energetsku obnovu obrazovnih ustanova osigurat će se uštede energenata čime će se povećati školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja. Ciljanoj skupini, učenicima i djelatnicima, osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti rada što će rezultirati povećanjem učinkovitosti obrazovanja. Kroz projekt će se: izraditi toplinska izolacija zidova, toplinska izolacija stropa, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitom. Kroz edukacije će se usmjeriti i poticati učenike škole na važnost zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, korištenje ekološki prihvatljivih metoda rada, društveno odgovorno poslovanje i racionalizaciju potrošnje materijala za rad

Očekivane uštede iznose: Ukupna godišnja potrošnja toplinske energije: postojeće stanje: 365.101,00 kWh – rekonstruirano stanje: 154.651,00 kWh. Ušteda: 57,64 posto. Ukupna godišnja potrošnja električne energije: postojeća stanje: 138.896,00 kWh – rekonstruirano stanje: 43.876,00 kWh. Ušteda: 68,42 posto. Projektom su predviđene energetske uštede od 60,61% posto, te smanjenje emisija CO2 od 57,64 posto.

Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina obuhvaća matičnu školu u Slatini i četiri područne škole s odjelima od 1. do 4. razreda. Škola ima 591 učenika koji su raspoređeni u 31 razredni odjel. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni