Virovitičko-podravska županija, u posljednjih 6 godina, uz izgradnju novih škola i športskih dvorana, redovito ulaže u obnovu starih škola i poboljšanje tehničkih uvjeta kako bi učenici mogli pohađati nastavu u sigurnijim i ugodnijim uvjetima.

Osnovna škola Suhopolje ušla je u drugo polugodište u toplijem i vidno ljepšem izdanju. Nekadašnji metalni spoj škole i školskog restorana zamijenjen je energetski učinkovitijom PVC stolarijom, zahvaljujući čemu je škola postala mnogo prikladnija za odgojno-obrazovni rad.

U OŠ Suhopolje ne kriju zadovoljstvo učinjenim te zahvaljuju županu Tomislavu Tolušiću koji je poslušao njihove prijedloge i molbe pokazavši time još jednom kako su djeca na prvom mjestu.

Podsjetimo, u mandatu župana Tomislava Tolušića izgrađeno je i obnovljeno više od 30 škola i 5 školskih športskih dvorana. Prošle, 2014. godine otvorene su područne škole u Sedlarici i Rogovcu, Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači te studentski restoran i caffe bar „Škola“, a uskoro će biti otvorena i nova Područna škola u Gornjem Miholjcu.