Otvoren Informacijski centar Europe Direct Virovitica

Objavljeno:

Europe Direct Virovitica je besplatno na raspolaganju svim građanima Virovitičko-podravske županije za informiranje o EU

U Virovitici je u utorak, 28. listopada, svečano otvoren Informacijski centar Europe Direct Virovitica, čime je i Virovitičko-podravska županija dobila centar koji će pružati sve informacije o Europskoj uniji. Mreža informacijskih centara Europe Direct jedno je od glavnih sredstava koja Europska unija koristi za informiranje europskih građana o Europskoj uniji. Europe Direct je besplatna informacijska služba za građane, koju financira Europska unija, a nalazi se u prostorijama VIDRA-e, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

IMG_3346

„Na ovaj način spajamo izravno Bruxelles, sjedište Europske komisije, i Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu sa Viroviticom i cijelom Virovitičko-podravskom županijom. Građanima omogućavamo informacije koje se kreću od općih informacija što je Europska unija i na koji način ona funkcionira, a poseban je dio onaj koji se odnosi na ostvarivanje određenih prava, poput prava potrošača, zdravstva, putovanja u inozemstvo, a naravno i ono najvažnije, na koji način omogućiti ljudima da privrede dodatna sredstva, da pokrenemo gospodarstvo, da učinimo pomak u rastu koji bi trebao rezultirati zapošljavanjem i otvaranjem novih radnih mjesta, prvenstveno za mlade ljude“, istaknuo je Branko Baričević, Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj prilikom otvorenja centra.

Tom prilikom Baričević je također čestitao Županiji i VIDRA-i na izuzetno dobrim rezultatima i značajnim sredstvima koja su već dobivena iz projekata financiranih od strane Europske unije, te vjeruje kako će Informacijski centar Europe Direct Virovitica pomoći pri pokretanju novih projekata budući da je Hrvatskoj u razdoblju do 2020. godine na raspolaganju preko 8 milijardi eura.

Branko Baričević

„Informacijski centar Europe Direct Virovitica je besplatno na raspolaganju svim građanima, poduzetnicima, poljoprivrednicima, gospodarstvenicama i ostalima za informiranje o Europskoj uniji. Zainteresirani građani mogu svaki dan u radnom tjednu od 8 do 14 sati doći u Centar informirati se koja su njihova prava kao građana Europske unije, npr. prava u smislu zdravstvenog osiguranja, obrazovanja, volontiranja, prijave projekata na različite fondove Europske unije, koja su prava potrošača i slično. Osim samog dolaska u Centar građani nam se mogu obratiti pisanim putem, putem e-maila, na našoj web stranici, telefonski i na društvenim mrežama“, izjavila je ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, Natalija Havidić.

„S ovim samo podižemo kvalitete usluge koju nudi VIDRA svim našim građanima. VIDRA je i do sada bila jedini pravi informacijski centar za EU priču, ali sada imamo direktnu pomoć Europske komisije u financijama, u materijalima, u savjetima, kako iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj tako i direktno iz Predstavništva Europske komisije u Bruxellesu i to će uvelike povećati kvalitetu usluge koju pruža VIDRA, pogotovo direktnih usluga građanima“, rekao je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

IMG_3239

Nakon otvorenja centra EDIC Virovitica, Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, posjetio je i Gradsku upravu gdje su mu ukratko prezentirani projekti Grada Virovitice, a potom se u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici koja već i sudjeluje u projektima Europske unije i u programu razmjene kroz Erasmus i Comenius susreo s mladima s kojima je prokomentirao na koji način doživljavaju Europsku uniju te koliko znaju o svojim pravima i mogućnostima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni