Otvoren je Studentski dom Virovitica

Objavljeno:

spot_img

Otvoren je Studentski dom Virovitica, koji će u novoj akademskoj godini primiti 108 studenata u moderno uređenoj i opremljenoj zgradi kakve nema od Zagreba do Osijeka

Virovitički studenti, Iva Ribić, Dario Pavić, Luka Sabo i Celestin Kovačević, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorili su novoizgrađenu zgradu Studentskog doma u Virovitici. Tako je nakon godinu dana, otvoren dom koji je najljepše i najmodernije studentsko zdanje od Zagreba do Osijeka.

Svečanosti na prostoru bivše vojarne, gdje se nalazi i Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, kao i Studentski restoran, nazočio je velik broj uzvanika, a predvodili su ih: ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, ministar poljoprivrede i idejni začetnik ovog projekta, Tomislav Tolušić, saborski zastupnici, Josip Đakić, Vesna Bedeković i Tomislav Žagar, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, pomoćnici ministara, Stipe Mamić, Nenad Križić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, mnogobrojni načelnici općina s područja VPŽ… Uz mnogobrojne goste, bili su tu i domaćini, dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić, voditeljica projekta Edita Tolušić, kao i mnogobrojni dekani visokih škola i veleučilišta iz cijele Hrvatske, studenti…

Od nove akademske godine, u Studentskom domu, koji ima 58, jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, pronaći će mjesto 108 studenata. Buduće studente dočekat će sjajni uvjeti, moderno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe, besplatan Internet, moderno uređen dnevni boravak, informatička učionica, profesionalne perilice i sušilice rublja i sve to za cijenu mjesečnog smještaja od samo 400,00 kuna. Inače, 83 posto studenata dolazi izvan područja grada Virovitice i imat će pravo na smještaj u Studentskom domu.

Investitor projekta je bila Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a financiranje se temeljilo na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je bila 18.524.301,88 kn. Projekt Studentskog doma realiziran je zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...