Otvoren Poduzetnički inkubator koji je izgrađen u sklopu EU projekta vrijednog 7.201.619,00 kuna čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija

Poduzetnički inkubator, koji je izgrađen u sklopu EU projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija otvoren je 14. kolovoza u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni 2.

Zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros i pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin naglasili su kako je suradnja Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice odličan primjer zajedništva te su kao takvi oboje pokretači razvoja ne samo Virovitice i Virovitičko-podravske županije nego i cijele regije.

Izgradnja novog Poduzetničkog inkubatora započela je u listopadu prošle godine, a nositelj projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ je Virovitičko-podravska županija. Partner na projektu je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a pridruženi partner je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek. Radi se o jednom od najvrjednijih EU projekata koji se provode na području Virovitičko-podravske županije. Vrijednost projekta je 7.201.619,00 kuna, od toga bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura.

U inkubatoru slobodno još samo pet prostora

Prema riječima direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, novi prostor je kapaciteta 15 mjesta od čega je pet mjesta predviđeno za proizvodnu djelatnost.

– Zadovoljan sam zainteresiranošću poduzetnika za virovitički Poduzetnički inkubator u kojemu je ostalo samo još pet slobodnih prostora. Svi prostori opremljeni su uredskim materijalom i računalima, a prednost pri dobivanju prostora imaju ICT tvrtke. – rekao je Andrović na današnjoj svečanosti otvaranja.