Simboličnim presijecanjem vrpce saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin otvorili su Studentski restoran i caffe bar nasuprot Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Gradnja objekta počela je u listopadu 2012. godine, veličine je oko 500 četvornih metara, a vrijedan je oko 3 i pol milijuna kuna. Investitor izgradnje je Virovitičko-podravska županija preko svoje tvrtke Terra Slavonica, a zemljište za izgradnju darovao je Grad Virovitica.

Do rujna će restoran raditi komercijalno, što znači bit će otvoren za građanstvo, a od početka nove akademske godine očekuje se odobrenje za korištenje i studentske X-ice. To znači da će od jeseni uz standardnu ponudu restorana biti i meniji za studente, a do tada će studenti morati posjećivati ”menzu” udaljenu 2,5 kilometra. Uz buduću studentsku ”menzu” u planu je izgradnja Studentskog doma, što će sačinjavati cjelokupni studentski kompleks.

Restoran nudi hranu spravljenu bez aditiva i konzervansa te pripremljenu od namirnica pretežno s područja Virovitičko-podravske županije. Do rujna će restoran raditi komercijalno, a od početka nove akademske godine očekuje se odobrenje za korištenje i studentske X-ice.

Uz restoran smješten je i novi caffe bar “Škola”, a radno vrijeme je radnim danom i subotom od 7 do 23 sata, nedjeljom od 8 do 23 sata.

[g-gallery gid=”21019″ random=”0″ watermark=”1″]