Već je tradicionalno da se predstavljanjem radova na Nikolinje ostvaruje dugogodišnja suradnja Gradskog muzeja Virovitica i Likovnog kluba „Nikola Trick“ Virovitica. Tako je u utorak, 6. prosinca, upriličeno otvorenje 38. godišnje izložbe virovitičkog Likovnog kluba Ovom izložbom, na kojoj sudjeluje 26 članova LIK-a s tridesetak radova, zaokruženo je godišnje likovno i kreativno stvaralaštvo, a ovogodišnja dobitnica Zlatne palete LIK-a je Gordana Čurik, članica Kluba od njegovog samog osnutka.

Ovogodišnja izbornica izložbe je ravnateljica i kustosica Muzeja Mihaela Kulej, koja je brojne posjetitelje upoznala s izloženim radovima slijedećim riječima:

“Kao i do sada tema godišnje izložbe je slobodna što omogućava autorima reinterpretaciju motiva koji ih osobno zaokupljaju kao vječita inspiracija ili put kroz nove motive i/ili likovne tehnike.

Na izložbi nam se ove godine predstavlja 26 autora.

Tematski se kreću od pejzaža, mrtvih priroda, veduta, portreta, aktova do apstrakcija, stripa, primjenjene umjetnosti i nekoliko vrlo snažnih skulptura tematski bitno određenih.
Likovni mediji su isto tako raznovrsni, ovisno o afinitetu svakog autora, odnosno o mediju koji istražuje kao svoju polazišnu točku kreativnog izražavanja.”

Izložba je otvorena do kraja prosinca 2016. godine.