Otvorena izložba Baneta Milenkovića “Pas”

Objavljeno:

spot_img

U Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica otvorena je izložba Baneta Milenkovića – “Pas”.

Na izložbi su predstavljena recentna djela na kojima je glavni motiv pas, a kojima Milenković nastavlja svoj ciklus inspiracije životinjama i njihovim simboličkim značenjima. Bane Milenković predstavlja niz koloža s intervencijom razigranog crteža i kolorističkih akcenata koji prikazuju pse kroz cijeli kadar.

Kolaži su već korišten materijal u neke druge svrhe, tako da kompozicijski izgledaju zanimiljivo jer vizualno obogaćuju sliku. Za razliku od jakog kolorizma koji karakterizira Banetov slikarstvo, ovdje je kolorizam sveden na minimum ili na pojedini akcent kao da upućuje na neku trenutnu kretnju ili karakter psa. za Autorica izložbe je Mihaela Kulej, ravnateljica i kustosica Muzeja.

Prihod od prodaje kataloga ide Skloništu za životinje Virovitica

Uz izložbu je tiskan bogati katalog koji je u prodaji u PROFILovim knjižarama diljem Hrvatske, a čiji je ukupni prihod namijenjen potrebama pasa u Skloništu za životinje Virovitica po želji autora i Gradskog muzeja Virovitica.

Izložba je otvorena do kraja srpnja 2015.

Bane Milenković rođen je 1963. godine u Novom Sadu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završio je u Zagrebu, gdje je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti 1988. godine u klasi profesora Ferdinanda Kulmera. Izlagao je na više od 70 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te više od 130 skupnih izložbi. Dobitnik je dvanaest nagrada u zemlji i inozemstvu. Djela mu se nalaze u fundusima muzeja, te u mnogim privatnim kolekcijama i javnim institucijama. Osim slikarstva bavi se kiparstvom, keramikom i scenografijom. U javnim prostorima izvedena su njegova tri rada. Sudionik je mnogih međunarodnih likovnih simpozija. Živi i radi u Zagrebu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...