Otvorena izložba fra Joakima Jakija Gregova, autora skulpture sv. Roka koja već 20 godina krasi Viroviticu

Objavljeno:

spot_img

U virovitičkom Franjevačkom samostanu jučer, 5. kolovoza otvorena je izložba skulptura fra Joakima Jakija Gregova „Slavoniji u susret“. Fra Jaki našoj se publici predstavio i prošle godine promocijom knjige “Kiparski brevijar”, a Virovitičani ga susreću već 20 godina kroz njegovu skulpturu sv. Roka koja stoji ispred Franjevačkog samostana.

 


Izložba je organizirana povodom 50. obljetnice rada fra Jakija, kao i povodom 20. obljetnice postavljanja njegove skulpture sv. Roka u Virovitici. Izložbu je, uz autora, predstavila Mihaela Kulej, ravnateljica i kustosica Gradskog muzeja Virovitica, a katalog izložbe pripremila je Andriana Ciprić profesorica likovne umjetnosti i dizajna u školi primijenjene umjetnosti u Cambridgeu (Kanada). Nazočne su pozdravili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i gvardijan fra Rozo Brkić. Program otvorenja vodio je Mijo Pavelko, dok je u glazbenom dijelu programa nastupio Kvartet Artes. Otvorenju je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.


Organizator izložbe „Slavoniji u susret“ je Gradski muzej u suradnji s Franjevačkim samostanom te pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice, a posjetitelji će u djelima fra Joakima Jakija Gregova moći uživati do 17. kolovoza.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni