Otvorena izložba Jaroslave Lulić

Objavljeno:

Samostana izložba virovitičke autorice, članice Likovnog kluba ˝Nikola Trick˝ Jaroslave Lulić otvorena je 22. travnja u galerijskom prostoru Gradskog muzeja Virovitica. U sklopu otvorenja autorica je upriličila kratak program u kojem su sudjelovali gospođa Vera Pavelić i Mješoviti pjevački zbor Češka beseda svojim izvedbama.

Privlačnost radova Jaroslave Lulić proizlazi iz energične osobne paradigme autorice, velikog raspona tema unutar njezinog stvaralaštva, sklonosti eksperimentu te polivalentnog pristupa likovnim tehnikama. Obilježja modernizma prisutna u likovnim i kompozicijskim elementima Jaroslavina slikarstva kreću se od figurativnog prema apstraktnom diskursu. Izložba predstavlja retrospektivu zasebnih tematskih ciklusa koji objedinjuju njezinu likovnost i otkriva velik broj recentnih radova.

Prisutna već nekoliko dekada kao relevantna osobnost virovitičke likovnosti, a i puno šire, Jaroslava kontinuiranim radom i nadogradnjom svoje likovne gramatike i dalje sa strašću stvara svoju umjetnost.
Publici su se obratili ravnateljica Muzeja Mihaela Kulej, autorica izložbe Jaroslava Lulić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te kustosica izložbe i autorica kataloga Anamarija Kučan.

Jaroslava Lulić Drimal rođena je 1941. godine. Posvećuje se učiteljskom zvanju i svoju ljubav za slikanjem prenosi na mlade generacije i svoje troje djece. Kćer Tatjana nastavlja tradiciju kao likovna umjetnica i profesorica likovne kulture.

Jaroslava je članica Likovnog kluba ˝Nikola Trick˝, SLIK-a Slatina i Likovnog kluba ˝Duge˝ Pitomača. Za svoj rad i značajan doprinos za postignute uspjehe dobitnica je Zlatne palete ˝Nikola Trick˝, plamenca ˝Mare Croaticum 1996.˝ Bjelovarsko – bilogorske županije te mnogobrojnih priznanja, zahvala i diploma.
Darovala je velik broj svojih radova u humanitarne svrhe. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama u organizaciji LIK-a ˝Nikola Trick˝, Češke besede te kao gost Grupe 69 iz Zagreba. Sudionica je mnogih likovnih kolonija u zemlji (Virovitica, Suhopolje, Bakar, Daruvar, Zagreb) i inozemstvu (Mađarska, Češka, Slovenija, Makedonija).

Ovo je Jaroslavina dvadeset i sedma samostalna izložba.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni