Otvorena izložba “Pečemo s Picassom”

Objavljeno:

spot_img

U jednoj od izložbenih dvorana Gradskog muzeja Virovitica, otvorena je izložba radova pod nazivom ˝PEČEMO S PICASSOM˝ realiziranih suradnjom Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica te Muzeja.

Likovni radovi u keramici, inspirirani djelima velikog španjolskog umjetnika 20. st. Pabla Picassa, nastali su kroz ciklus radionica s korisnicima POLUDNEVNOG BORAVKA COOR-a. Korisnici Centra su na temelju izbora reprodukcija Picassovih radova skicirali predloške za svoje tanjure te odradili čitav proces izrade keramike, od modeliranje gline do bojanja i glaziranja. U pet radionica, kroz mjesec dana, izrađeno je dvadesetak radova zanimljive likovnosti i prepoznatljive povezanosti s odabranim predlošcima. Po uzoru na Picassovu keramiku i ova nadilazi samo oslikavanje predmeta već ulazi u njegovu skulpturalnost.

Unutar izložbe radovi u keramici grupirani su prema motivima (ribe, lica različite gestikulacije) dok ih u postavu prate skice tanjura izvedene u crtežu i temperi.

Budući se radi o djelima primijenjenih umjetnosti koja uz dekorativnu mogu imati i uporabnu funkciju, radovi će neko će vrijeme biti izloženi u muzeju, a nakon toga će ih autori ponijeti kućama.

Vesele tanjure izradili su: DAMIR ŠIMIĆ, KRISTINA ŠTENGL, DARKO MOSLAVAC, IVAN BLAŽINEC, IVANA LERINC, ZORICA TOMIĆ, MELITA DALOŠ, NIKOLINA VRANČIĆ, ANDREJA KOVAČIĆ i DRAGANA KOSANOVIĆ.

Autore su kroz radionice vodile: radna terapeutkinja i voditeljica poludnevnog boravka Marina Kuzman, bacc.therap.occup. i kustosica Anamarija Kučan, autorica projekta FINE UMJETNINE.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni