Otvorena izložba pod nazivom "Plemići i velikaši Virovitičke županije"

Objavljeno:

U Gradskom muzeju Virovitica povodom Dana Virovitičko-podravske županije u četvrtak, 3. rujna, otvorena je izložba “Plemići i velikaši Virovitičke županije”. Autor izložbe je načelnik Odsjeka za starije i vojno arhivsko gradivo Hrvatskog državnog arhiva Ladislav Dobrica. Izložbu je otvorila zamjenica župana virovitičko-podravskog Sanja Bošnjak, a otvorenju su nazočili ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva Vlatka Lemić, ravnateljica Državnog arhiva Virovitica Dijana Cenger, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej, pročelnici i zaposlenici županijske i gradske uprave…

Izložbu su organizirali Državni arhiv u Virovitici, Hrvatski državni arhiv i Virovitičko-podravska županija. Svečano otvaranje uveličano je i kratkim ulomkom iz djela “Povijest grada Virovitice” profesora Rudolfa Horvata, kojeg je izvela Virovitička kazališna glumica Blanka Bart uz pratnju Maria Petrinjaka, učenika Glazbene škole Jan Vlašimsky, na gitari.

Izložba, na kojoj se osim povlaštenog staleža s područja Virovitičke županije, mogu vidjeti i grbovnice, darovnice, svjedodžbe o potvrđenom plemstvu, svjedočanstva o plemenitosti, na temelju kojih su plemići i velikaši s područja naše Županije u spomenutom razdoblju uživali određene povlastice, otvorena je do 10. rujna.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni