Otvorena nova farma muznih krava OPG Branko Bračun financirana iz IPARD programa

Objavljeno:

spot_img

Danas je na prigodnoj svečanosti otvorena nova farma obitelji Bračun, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima iz IPARD programa.

Prilikom obraćanja nazočnima župan Tolušić naglasio je kako je upravo ovo primjer spremnosti Virovitičko-podravske županije za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, koja je putem svoje razvojne agencije VIDRA, na čelu s ravnateljicom Sanjom Bošnjak, uspjela privući potrebna sredstva iz EU fondova i još jednom dokazati kako je baš ona najbolja razvojna agencija u Republici Hrvatskoj.

Riječ je o ulaganju u izgradnju i opremanje objekta za držanje krava unutar prostora farme, ulaganja u izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj, ulaganja u opremanje objekata za proizvodnju mlijeka poput strojeva za mužnju, ulaganja u postrojenja za hlađenje i skladištenje mlijeka te u specijaliziranu opremu za transport gnojiva. Projektom je izgrađena farma muznih krava za 54 muzne krave.

Ukupna vrijednost prihvatljivog ulaganja iznosila je 2.136.029,07 kn, od toga sredstva bespovratne potpore iznose 1.068.014,53 kn (iznos potpore iz IPARD programa predstavlja 50 posto od ukupnog iznosa prihvatljivog ulaganja, doprinos EU sredstava je 801.010,90 kn te doprinos sredstava Republike Hrvatske iznosi 267.003,63 kn).

Projekt je za OPG Bračun od prijave na natječaj do isplate sredstava vodila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a vlasnik, Branko Bračun, se najviše zahvalio upravo djelatnicima razvojne agencije VIDRA.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...