Na prigodnoj svečanosti u Novoj Jošavi kraj Orahovice otvorena je nova zgrada Područne škole Nova Jošava, OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Orahovice. Svečanosti su, između ostalih, nazočili župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak i Igor Pavković, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, pročelnici upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, načelnici i ravnatelji ustanova i škola s područja županije…

Škola je to vrijednosti 1,3 milijuna kuna čiju su izgradnju financirali Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica, a manjim iznosom potpore i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Dobra je to vijest za 28 učenika koji će sjediti u novim školskim klupama i, konačno, adekvatnom prostoru.

Tijekom ovog tjedna otvorene su nove područne škole u Sv. Đurđu, Lukaču i Starogradačkom Marofu, danas i Ćeralijama, a krajem ovog mjeseca biti će otvorene još dvije područne škole i to u Sedlarici i Rogovcu. U sljedeća dva mjeseca planira se i otvorenje Srednje škole Pitomača. Podsjetimo, u mandatu župana Tolušića, na području Virovitičko-podravske županije izgrađeno je i temeljito obnovljeno tridesetak škola i pet školskih športskih dvorana.