U ulici Matije Gupca (bivša vojarna), u nazočnosti pomoćnika Glavnog ravnatelja policije i načelnika Uprave za granicu, Zlatka Sokolara, svečano je otvorena zgrada u kojoj su svoj novi radni prostor dobili djelatnici nekoliko službi iz PU virovitičko-podravske.

Mirko Kostelac
Mirko Kostelac

U danas otvorenoj zgradi smješteni su Služba za Granicu, Interventna jedinica policije Virovitica, Inspektorat unutarnjih poslova i dio djelatnika Službe zajedničkih i upravnih poslova, odjel materijalno-financijskih poslova.

Preseljenje u ovu zgradu je bilo potrebno zbog nedostatka radnog i smještajnog prostora za djelatnike iz navedenih službi kojima je trebalo pronaći novi prostor s ciljem poboljšanja njihovih uvjeta rada.

U realizaciju ovog projekta krenulo se u suradnji s gradonačelnikom Grada Virovitice, Stručnom službom grada i Gradskim vijećem Grada Virovitica koji su pokazali dobru volju za suradnjom i razumijevanje za potrebe virovitičke policije, pod prihvatljivim uvjetima, potpisan je ugovor o korištenju ove zgrade na zadovoljstvo obiju strana.

Novim radnim okruženjem svoje zadovoljstvo su izrazili i djelatnici koji su dobili bolji, ljepši, ugodniji i dostojniji radni prostor.

Pozdravnim govorom svim nazočnima prvi se obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a nakon njega pomoćnik Glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar.

Svečani trenutak je uslijedio kada je načelnik PU virovitičko-podravske Mirko Kostelac, presijecanjem vrpce svečano otvori zgradu u službi PU virovitičko-podravske.

Nakon službenog otvorenja, policijski kapelan PU Virovitičko-podravske g. Ozren Bizek, blagoslovio je zgradu sve njezine prostorije, te su svi nazočni pozvani u razgledavanje unutrašnjosti zgrade.