Na prigodnoj svečanosti u Lukaču, u ponedjeljak 2. rujna, otvorena je nova područna škola čija je ukupna vrijednost 835.000,00 kuna.

Izgradnju Područne škole Lukač, OŠ I.G. Kovačića Gornje Bazje, financirali su Virovitičko-podravska županija i Općina Lukač, te u manjem iznosu i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Radovi na Područnoj školi Lukač započeli su u rujnu prošle godine kada su saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić postavili temeljni kamen za novu školu i obećali da će školsku godinu 2013./2014. mališani iz Lukača polaziti u novoj školi.

Podsjetimo se, u mandatu virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, na području Virovitičko-podravske županije, izgrađeno je i obnovljeno trideset škola i športskih dvorana. Osim Područne škole Lukač, danas je otvorena i Područna škola u Sv. Đurđu kraj Virovitice, a ove jeseni otvorit će se još pet područnih školi i Studentski restoran, čiju je izgradnju također financirala Virovitičko-podravska županija.