Otvorene izložbe “Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji” i “Siscia u vrijeme kovnice novca”

Objavljeno:

spot_img

U Gradskom muzeju Virovitica sinoć su otvorene izložbe “Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji” i “Siscia u vrijeme kovnice novca”. Riječ je o izložbama koje su ostvarene u suradnji s Gradskim muzejom Sisak. Na izložbi je prikazan dio bogatog fundusa antičkih nalaza s područja Siska iz razdoblja od osnutka kovnice 262. godine do 5. stoljeća kada je kovnica privremeno zatvorena.

Na izložbi su govorili viši kustos numizmatičar Zdenko Burkowsky koji se je osvrnuo na rimski novac s oznakama carske kovnice u Sisku, Gradski muzej Sisak predstavila je ravnateljica Davorka Obradović, a izložbi “Kuhanje i blagovanje u rimskoj Sisciji” govorila je viša kustosica Tea Tomaš Barišić. Gostima iz Siska , riječ zahvale uputila je ravnateljica virovitičkog muzeja Mihaela Kulej.

Izložba je otvorena do 15. prosinca

Uz numizmatički materijal, izloženi su i keramički predmeti, nakit, uljanice i drugi manji predmeti. Izložbu prati katalog u kojem se opisuje rimska Siscia u vrijeme kasne antike, njena povijest, izgled, institucije te osnutak kovnice, njen rad i proizvedeni novac.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin a posjetitelji su mogli uživati u gastronomskim specijalitetima izrađenim prema originalnim receptima u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...