Otvoreni novoizgrađeni domovi u Pepelani i Žubrici, uskoro dovršetak radova u Pčeliću

Objavljeno:

spot_img

Na prigodnim svečanosti, u ponedjeljak su otvoreni i mještanima dani na korištenje novoizgrađeni društveni domovi u Pepelana i Žubrici na području općine Suhopolje. Oba doma izgrađena su kako bi se mještanima omogućila mogućnost korištenja zajedničkih prostora, a zahvaljujući brizi Općine Suhopolje. Financirani su najvećim dijelom iz općinskog Proračuna.

Ukupna vrijednost oba doma je oko milijun kuna (490.000,00 kn svaki), a za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja izdvojilo je 206.000,00 kuna. Općina Suhopolje u posljednje četiri godine obnovila je osam domova. Dodatna dva su otvorena u ponedjeljak, a jedan (Pčelić) će biti otvoren u lipnju. Ukupna investicija za domove u Pepelana, Žubrici i Pčeliću, iznosi oko 1,5 milijuna kuna. Osim toga, u budućnosti se planira obnova Hrvatskog doma u Suhopolju, čime će središte općine, dobiti novi, ljepši i moderniji izgled, a broj obnovljenih ili izgrađenih društvenih domova bit će 12.

Županijski pročelnik Igor Andrović, obraćajući se nazočnima podcrtao je kako će u srijedu početi radovi na obnovi Dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje, čime će se otvoriti nova radna mjesta, a suhopoljski dvorac postat će turističko središte ovoga kraja. Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je da otvorenjem ovakvih zgrada pokazuje se briga o ruralnom prostoru što predstavlja vjerodostojnost politike na ovim prostorima.

Na svečanosti u Pepelanama i u Žubrici, uz saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, županijskog pročelnika Igora Androvića, načelnik Općine Suhopolje Marijana Brleka, pročelnika grada Virovitice Marija Klementa, bili su i mnogobrojni mještani ovih naselja uz župnika Valentina Furjana. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...