Otvoreni radovi na izgradnji pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj Zoni III

Objavljeno:

Na prigodnoj svečanosti otvoreni su radovi na izgradnji pristupnih cesta parcelama u Poduzetničkoj Zoni III- faze II i IV. Projekt obuhvaća izvedbu osnovne komunalne infrastrukture odnosno izgradnju prometnice, električne mreže, plinovoda, sanitarne i oborinske kanalizacije, te vodovoda, a čitav Projekt podijeljen je u četiri faze. I. i III. faza su završene, dok su II. i IV. faza prijavljene na natječaj EU za izgradnju poslovne infrastrukture u sklopu IPA programa. Vrijednost projekta iznosi 3.337.135,38 kuna.

Kako je u uvodu svečanosti rekla ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund Projekt su napisali djelatnici spomenute Razvojne agencije koja trenutno radi i na petnaestak projekata za gospodarstvenice koji već imaju proizvodne hale u virovitičkim poduzetničkim zonama ili ih uskoro namjeravaju izgraditi. Gradonačelnik Ivica Kirin prilikom otvorenja istaknuo je da je Grad Virovitica proizvođačima ponudio jedan model koji je jedini moguć u ovim kriznim vremenima, a to je u prvoj fazi otvoriti i opremiti gospodarske zone, u II fazi kroz Program poticanja gospodarstva Grada Virovitice omogućiti da dobiju zemljište već za 1 kunu i u III fazi kroz rad djelatnika virovitičke Razvojne agencije VTA pomoći im da dobiju sredstva iz pristupnih fondova.

2D8A0906

Investiciju su pozdravili i zamjenica župana Sanja Bošnjak i saborski zastupnik Josip Đakić koji je naglasio da se pomalo slaže mozaik desetogodišnjeg rada i svake godine u virovitičkim poduzetničkim zonama niče sve više novih hala. Na kraju je najavio nastavak borbe kako bi se Virovitica što prije povezala sa Zagrebom auto cestom ili brzom cestom što je nasušno potrebno za nastavak razvoja ovog dijela Hrvatske. Radove je na temelju javnog natječaja tvrtka Osijek-Koteks.

Podsjetimo, Izgradnja poduzetničke Zone III u Virovitici je projekt kroz koji se nastoji stimulirati gospodarske aktivnosti u gradu Virovitici stvaranjem povoljnih uvjeta za realizaciju investicija zainteresiranim ulagačima, čime bi se doprinijelo gospodarskom, ali i ukupnom razvoju grada Virovitice te čitave Virovitičko-podravske županije. (vt.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...