U ponedjeljak, 6. svibnja s početkom u 12,00 sati svečano će biti otvorena nova farma muznih krava OPG Branko Bračun, financirane iz IPARD sredstava.

Farma

Riječ je o ulaganju u izgradnju i opremanje objekta za držanje krava unutar prostora farme, ulaganja u izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj, ulaganja u opremanje objekata za proizvodnju mlijeka poput strojeva za mužnju, ulaganja u postrojenja za hlađenje i skladištenje mlijeka te u specijaliziranu opremu za transport gnojiva. Projektom je izgrađena farma muznih krava za 54 muzne krave.
Ukupna vrijednost prihvatljivog ulaganja iznosila je 2.136.029,07 kn, od toga sredstva bespovratne potpore iznose 1.068.014,53 kn (iznos potpore iz IPARD programa predstavlja 50 posto od ukupnog iznosa prihvatljivog ulaganja, doprinos EU sredstava je 801.010,90 kn te doprinos sredstava Republike Hrvatske iznosi 267.003,63 kn).
Projekt je za OPG Bračun od prijave na natječaj do isplate sredstava vodila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, agencija koja je prije 2 godine proglašena najboljom razvojnom agencijom u RH.