Otvorenje nove zgrade srednje škole S. Sulimanca i svečana sjednica Županijske skupštine u Pitomači

Objavljeno:

spot_img

Otvorenje nove zgrade srednje škole S. Sulimanca i svečana sjednica Županijske skupštine u Pitomači 3. rujna s početkom u 11 sati

pitomacaskola

Dan Virovitičko-podravske županije obilježava se i ove godine 3. rujna. Obilježavanje će započeti polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici s početkom u 9,00 sati.

Svečana sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije održat će se u novoj zgradi škole Stjepana Sulimanca u Pitomači u sklopu koje će se i svečano otvoriti nova škola. Sjednica će započeti u 11 sati.

Radovi na izgradnji nove školske zgrade, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, započeli su u listopadu 2011. godine. Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Hrvatskoj koja je kao samostalna ustanova osnovana 2003. godine, a djeluje u jednoj od najstarijih školskih zgrada u državi, sagrađenoj 1873. godine. Izgradnju nove školske zgrade zajednički financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača. Vrijednost izgradnje i opremanja je oko 18.000.000 kuna.

– Otvorenje nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači bit će u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije, što znači da će učenici novu školsku godinu pohađati u jednoj od najmodernijih škola u Hrvatskoj – najavio je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo se, na području Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost između ostalih, župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, otvarane su škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Ćeralijama, Novoj Jošavi, Rogovcu i Sedlarici. Ove godine otvoren je i studentski restoran i caffe bar Škola.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni