Ovako izgledaju pripreme za virovitičku Noć muzeja

Objavljeno:

spot_img

[youtube id=_sf9gFJCb10]

Program Noći muzeja u gradskom muzeju Virovitica

18 sati do 01 sat Ohio band

19 sati Ludi šeširdžija

prihvatite izazov zabavne igre razmjene šešira tematski vezane uz izložbu! Polaznici Dramskog studija Kazališta Virovitica uz vodstvo Snježane Lančić Prpić animirati će vas dramskom igrom ˝Vrući stolac˝ unutar koje će otkrivati priče o muzejskim predmetima u pripremi naših kustosica.

Vaš zadatak je kod kuće, možda čak na tavanu, pronaći zanimljiv stari ili novi šešir, kapu, ponijeti ih u Muzej, te ispričati njihove priče na Noći muzeja ili se samo opušteno pridružiti našoj maloj igri-predstavi!

Noć muzeja 2015

20 sati otvorenje izložbe “70 lica Kazališta Virovitica”

povodom 70. obljetnice Kazališta Virovitica. Lica Kazališta Virovitica kroz scenografiju, kostimografiju, fotografije, kritike, plakate i snimke predstava.

21 sat predstava Paul Dewandre: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

… u izvedbi Romana Šuškovića-Stipanovića. Prema knjizi Johna Graya, Paul Dewandre napisao je tekst pa je sada možete pogledati kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao u pripremi hit predstava „Munchhausen“ i „Ja, Tata!“).
Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.

Noć muzeja 2015

23 sata Šuljanje po Dvorcu

stručno vodstvo kustosica po postavu Muzeja

Mjesečarenje

cjelovečernja aktivnost vezana uz scenografske aspekte izložbe.Pridružite na se na imaginarnom putu do Mjeseca!Preuzmite svoju kartu do Mjeseca i postanite naš mali muzejski ˝astronaut˝!

Mali posjetitelji će se moći igrati ˝mjesečevim pijeskom˝! Mjesečarenje započinje u 18 sati i traje sve dok su najmlađi astronauti prisutni. 🙂

Hrvatsko muzejsko društvo je povodom jubilarne desete Noći muzeja odabralo temu “Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um” pa se ovom akcijom nadovezujemo i na nju. Kao i sigurnim nestankom struje u našem začaranom dvorcu koje nas spremne dočeka svake godine.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...