Na području grada od danas dostupna 5G mreža Hrvatskog telekoma

0
853
5G
5G

Odlična vijest stigla je u Grad Viroviticu. Hrvatski Telekom će ovih dana na području našeg grada u rad pustiti 5G mrežu, što predstavlja važnu prekretnicu za Viroviticu.

Sve napredne države imaju 5G definiran kako stratešku tehnologiju, a s početkom komercijalnog rada Virovitica je napravila veliki digitalni iskorak.

Inače, naš grad je među prvih 10 u Hrvatskoj u kojima će ova mreža biti puštena u rad. Za sada je dostupna još samo u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Samoboru i Sv. Nedjelji.

– Ponosni smo jer je velika kompanija prepoznala naš potencijal kako investicijske zone, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Primjena 5G tehnologije omogućit će daljnji razvoj postojećih, ali i potpuno novih digitalnih usluga, kao što je umrežavanje senzora i umjetne inteligencije u kontekstu pametnih i zelenih rješenja u proizvodnji, poljoprivredi, zdravstvu i javnom sektoru.

Ova tehnologija od presudnog je značaja za gospodarski i društveni razvoj te je jedan od ključnih preduvjeta ne samo za podizanje lokalne i nacionalne konkurentnosti, već i za veću kvalitetu života građana Virovitice.

Omogućit će se bolja i brža povezanost na Internet te veće mogućnosti spajanja više uređaja, a spojit će se moći građani koji imaju uređaje kompatibilne s 5G mrežom.