Svirka u palači: Ovog vikenda nastupaju legendarni daruvarski rokeri Cota G4 i žestoki sinjski bend M.O.R.T.

0
335

Turistička zajednica grada Virovitice u suradnji sa udrugom ViKA – Virovitička Kulturna Alternativa i Klubom mladih Virovitica ove godine, nakon godine pauze, ponovno organizira besplatne koncerte u prekrasnom ambijentu Palače Pejačević. Ove godine očekuje vas spektakl. Prvi vikend 17.7. nastupaju legendarni daruvarski rokeri Cota G4 i žestoki sinjski bend M.O.R.T.

Cota G4 je Daruvarski rock band osnovan 1998.g. Krajem 2004.godine Cota G4 potpisuje ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i već 2006. godine izdaju svoj prvi album pod nazivom „Cota G4“. S prvog albuma skidaju spotove „Putovanje vlakom“, „Daj mi sve“, „Tamo negdje iza krovova kuća“ i „Motaj kume motaj“. U to vrijeme sviraju mnoge klubove i moto susrete u Hrvatskoj i regiji te pripremaju 2.album „U čemu je zapravo stvar“ koji izlazi 2011.g. u dosta izmjenjenoj postavi. „Kada prođe prstima kroz kosu“ i „Pismo“ spotovi su sa drugog albuma a naslovna skladba „Za nas ne postoji kraj“ je izašla samo kao radijski singl. 2014.g. prolazi u znaku spotova „Ne znaš ti šta je rokenrol“ i „Samo deri“ kojima najavljuju novi album „Entropia“ koji izlazi 2017.g. uz spot „Kad bio sam njen“. 2018.g. izlazi spot „Gdje je ona mala“, a 2019.g. band oduševljava Hrvatsku nastupima na „Supertalent-u“. Spot „Snovi se ipak samo sanjaju“ izlazi početkom 2020.g., nakon čega je usljedila pandemija zbog koje je cijelo ljeto koncerata otkazano. Tek 2021.g. band se vraća koncertima ali i izbacuje posljednji spot sa albuma Entropia, koji je više studio live recording, te najavljuje novi album za 2022.g.

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je prvog aprila 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka“ je također nominirana za nagradu PORIN u kategoriji Rock album godine. M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijona pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja… Bend je upravo u procesu promoviranja četvrtog studijskog izdanja “Standing running man” kompletnog na engleskom jeziku.

Dođite i uživajte u koncertu pod zvijezdama. (tz-virovitica.hr)