spot_img

Ozlijedio Vjetrušu pa je morali eutanazirati

Objavljeno:

U utorak 27. ožujka u jutarnjim satima, policijski službenici iz Pitomače, prilikom ophodne djelatnosti u naselju Pitomača, zatekli su starijeg muškarca na ljestvama, kako s oluka kuće skida pticu koja se uhvatila u metalnu zamku.

Vjetruša
Vjetruša

Prilikom postupanja na navedene okolnosti, te obavljenim obavijesnim razgovorima i provedenim očevidom, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je 72 – godišnjak istoga dana u 7 sati, počinio kazneno djelo uništenje zaštićenih prirodnih vrijednosti, na štetu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, tako što je protivno propisima, odnosno uporabom metalne preklopne zamke, koju je postavio na limeni oluk svoje kuće, uhvatio jedinku zaštićene vrste ptica „Vjetrušu“, koja se nalazi na popisu strogo zaštićenih vrsta životinja.

Nakon oslobađanja ptice iz zamke, po djelatniku Ustanove za upravljanje zaštićenih dijelova prirode i ekološke mreže Virovitičko-podravske županije, utvrđene su ozljede obje noge, te je ptica prevezena Zoološki vrt u Zagreb radi pružanja adekvatne pomoći. Po dobivenim saznanjima, djelatnici ZOO u Zagrebu, ozlijeđenoj ptici nisu mogli sanirati nastale ozljede, nakon čega je provedena eutanazija. Materijalna šteta je 2400 kuna. Protiv počinitelja ovog kaznena djela, bit će podnesena kaznena prijava ODO Virovitica.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...