Panonski drvni centar kompetencija je na 50. Međunarodnom sajmu u Celju ujedinio dizajn i naprednu tehnologiju, predstavila se i tvrtka Drvene konstrukcije iz Voćina

0
853
Panonski drvni centar kompetencija
Panonski drvni centar kompetencija

Uz vodeće ljude iz branše, Panonski drvni centar kompetencija je na 50. Međunarodnom sajmu u Celju ujedinio dizajn i naprednu tehnologiju, predstavila se i tvrtka Drvene konstrukcije iz Voćina

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske kao Zemlja partnerica na 50. Međunarodnom sajmu u Celju, u suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencije organiziralo je dva panela na temu „Hrvatsko drvo kao konkurentan proizvod“. Bila je to prilika da hrvatski i slovenski stručnjaci i poduzetnici razmjene mišljenja i iskustva u stvaranja konkurentnog proizvoda od drveta, te da predlože i neka rješenja. Kod oba panela, moderatorica je, dobivši pohvale svih prisutnih bila direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović, a panelima je nazočio i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Mario Antolić.

Na prvom panelu, na temu „Implementacija dizajna u hrvatski proizvod od drva“, govorili su: Tomislav Knezović, vlasnik tvornice dizajnerskog namještaja Prostoria; Matej Grozdanović, inovator i autor koncepta Modulos desk; Matej Fegus, direktor tvrtke Donar d.o.o.; Danijela Domljan, dizajnerica proizvoda i Primož JEZA dizajner proizvoda.

Nakon ovog uslijedio je drugi panel, na temu Panel rasprava „Napredne tehnologije u drvnoj industriji“. Govorili su: Mario Abramović, direktor tvrtke Drvene konstrukcije d.o.o. Voćin; Rozelindra Čož – Rakovac, znanstvena savjetnica na Institutu Ruđer Bošković; Marko Lotrič, generalni direktor tvrtke Lotrič Meroslovje d.o.o.; Nedeljko Štefanić, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.